Tips om jouw luidspreker éénvoudig aan te sluiten

Wat je niet mag vergeten, is voordat je start met het aansluiten van jouw luidsprekers op jouw ontvanger, dat je eerst jouw luidsprekerkabels stript. Dit doe je best met een striptang.

Welk materiaal heb je concreet nodig voor het aansluiten van jouw luidsprekers? 

Voor de installatie heb je volgend materiaal nodig:

Luidsprekerkabel

Striptang

Luidsprekers

Subwoofer (bekijk hier de ArtSound subwoofers)

Subwooferkabel

 

Verbinden van de luidsprekerkabel

Een luidsprekerkabel bestaat uit 2 losse draden die samen zitten. De ene draad is zwart gekleurd en de andere heeft een rode kleur. De ingangen van jouw luidspreker en de uitgangen van jouw ontvanger hebben beiden ook de kleuren zwart en rood. Eerst plaats je het rode draadje van de luidsprekerkabel in de rode ingang van jouw luidspreker. Vervolgens verbind je het rode draadje aan de andere kant met de rode uitgang van jouw ontvanger. Pas het zelfde toe met de zwarte draden en aansluitingen. Het kan ook zijn dat in plaats van zwart en rood een + en een - icoontje gebruikt worden, volg hier dezelfde logica: + op + en - op - aansluiten.

 

Tijd om te testen

Nu kan je van start gaan met het uittesten van jouw speakers. Je sluit eerst de ontvanger aan op het stopcontact en je zet hem aan. Vervolgens zet je via de afstandsbieding van jouw ontvanger de speaker aan en check of er geluid uit komt. Indien er niet meteen geluid uit komt, kan het geen kwaad om nog eens te dubbelchecken of alle kabels goed zijn aangesloten. De kwaliteit van het geluid van jouw speakers hangt onder andere af van de gebruikte kabels.

Related products

Related posts

Share this content

Add a comment