Neem je favoriete muziek overal mee met een bluetooth speaker

Wat zijn Bluetooth speakers? 

Een Bluetooth speaker is letterlijk een draadloze luidspreker. Je kan deze luidspreker namelijk perfect draadloos gaan koppelen met een andere bron die voorzien is van deze functie zoals een smartphone, laptop of tablet. Vanaf dat er een verbinding ontstaat tussen beide toestellen kan je via jouw smartphone meteen muziek laten afspelen vanaf jouw bluetooth luidspreker. Je kan perfect draadloos, waar je ook bent, jouw favoriete plaatjes gaan regelen! Draadloos wil concreet zeggen streamen en betekent dat je muziek of andere audio van een apparaat naar de luidspreker stuurt zonder kabels. Dankzij de draadloze luidspreker kan je in alle vrijheid van jouw muziek genieten!

Ontdek hier alle bluetooth speakers van ArtSound

Batterijduur en opladen 

Bij het kopen van een bluetooth luidspreker of draadloze luidspreker is het belangrijk dat je even kijkt of de bluetooth-speaker voorzien is van een ingebouwde accu of één die op verwisselbare batterijen werkt. Indien deze op batterijen werkt is het tevens ook belangrijk om de batterijduur te controleren. Sommige bluetooth luidsprekers die over een ingebouwde accu beschikken, kunnen oftewel via een usb-aansluiting opgeladen worden oftewel via een normale stekker. Indien je via usb-aansluiting jouw toestel kunt gaan opladen, maakt dat het ook mogelijk om jouw bluetooth speaker via andere toestellen zoals jouw laptop op te laden. Indien je jouw bluetooth luidspreker enkel kunt gaan opladen via het stopcontact dan kan je best ook op de lengte van de kabel letten.

De geluidskwaliteit en design van Bluetooth speakers 

Bluetooth speakers bestaan in veel uitéénlopende soorten en maten. Formaat en geluidskwaliteit gaan voor een stuk samen op.

Indien je op zoek bent naar een bluetooth luidspreker die een top geluidskwaliteit heeft, dan kies je best voor een grotere bluetooth speaker. Hoe groter het design van de luidspreker, hoe meer ruimte voor meerdere drivers. Door deze meerdere drivers kan een helder onderscheid gemaakt worden tussen de lage, midden en hoge tonen. Zo kan je genieten van pure zuivere klanken. Daarnaast zal de grootte van de klankkast van de bluetooth speaker ook de hoeveelheid lage tonen bepalen.

Met grotere bluetooth speakers heb je ook soms de optie om via een app deze beide toestellen aan mekaar te koppelen. Dit heet TWS of True Wireless Stereo. Dit zorgt voor een nog betere geluidskwaliteit en een nog aangenamere luisterervaring.

Naast geluidskwaliteit zijn er ook andere belangrijke factoren bij het aankopen van zo’n bluetooth luidspreker of ook gekend als draadloze luidspreker. Een compact design, met een licht gewicht, zodat je muziek makkelijk overal kan meenemen.  Dit zijn afwegingen die je zelf moet maken. Zo speelt elke bluetooth luidspreker in op een specifieke situatie. 

 

Extra speciale functies 

Sommige bluetooth luidsprekers zijn ook voorzien van extra speciale functies zoals:

Ingebouwde verlichting voor de feestbeesten onder ons

Koppeling met meerdere bluetooth luidsprekers voor een vollere muziekervaring

Belfunctie om handsfree te bellen

Waterdicht design voor een outdoor gebruik

Een bluetooth luidspreker biedt je de mogelijkheid om in alle vrijheid naar muziek te luisteren waar je ook bent en zo onvergetelijke momenten te gaan creëren!

Ontdek hier alle bluetooth speakers van ArtSound

Related products

Share this content

Add a comment