DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 
 
 
 
 

Wat is een stereoluidspreker?

Een stereoluidspreker heeft 2 tweeters. Deze word aangesloten met 2 luidsprekerkabels voor het linkse als rechtse kanaal, zo blijft het stereo-effect behouden. Wordt vooral geplaatst waar 2 luidsprekers teveel zijn.

Welke luidspreker gebruik ik best in een badkamer?

Je kan een luidspreker gebruiken uit onze HAPPI reeks. Deze heeft een conus met een alu coating en een aluminium grille waardoor deze “luchtvocht” bestendig zijn. Voor plaatsing in de douche gebruik je dan beter de waterproof reeks.

Welke luidspreker gebruik ik best in de keuken?

Hier is een luidspreker uit onze HAPPI reeks aangewezen.. Deze heeft een conus met een alu coating en een aluminium grille waardoor deze bestendig zijn tegen kookdampen.

Welke luidspreker gebruik ik het best in een overdekt terras?

Je kan een luidspreker gebruiken uit onze HAPPI reeks. Deze heeft een conus met een alu coating en een aluminium grille waardoor deze “luchtvocht” bestendig zijn. Indien er rechtstreeks contact is met neerslag dan gebruik je beter de waterproof reeks.

Is een inbouwkit noodzakelijk?

Als men inbouwluidsprekers in vaste (stenen) muren of vaste gewelven (plafonds) wil inbouwen. Of als de ruimte in de valse plafond groter is dan +/- 50 cm en de valse plafond dan niet meer als klankkast kan gebruikt worden. Of als de ruimte waar de luispreker ingebouwd wordt vuil is.

Wat is het verschil tussen de inbouw-reeksen?

Bij ArtSound hebben we een zeer ruim aanbod, van instapmodellen, vochtbestendige modellen met meer detail tot high-end luidsprekers.

Hoeveel speakers moet ik per kamer plaatsen?

Meestal is één paar luidsprekers voldoende voor een gewone ruimte. Voor grotere ruimtes kan er eventueel twee paar voorzien worden. In kleinere ruimtes is soms één luidspreker voldoende. We hebben hiervoor stereo-luidsprekers uit één stuk zoals de HPRO550 of FL550.

Klinkt een inbouw luidspreker evengoed als een opbouw luidspreker?

Een inbouwluidspreker heeft niet per definitie een mindere klank, integendeel. Maar hier is de klank ook grotendeels afhankelijk van de manier waarop deze ingebouwd word, montage in een vals plafond of in een inbouwkit kan een verschillend resultaat geven.

In welke kleuren zijn de inbouwspeakers beschikbaar?

De inbouwluidsprekers zijn altijd wit, voor sommige modellen is optioneel een zwarte grille beschikbaar. Anderzijds kunnen de roosters in een andere kleur gelakt worden. Wel in verschillende laagjes te vernevelen.

Wanneer inbouw en wanneer opbouw luidsprekers?

Als er valse plafonds of valse wanden zijn, dan kan er makkelijk met inbouwluidsprekers gewerkt worden. Anders gaat men voor opbouwluidsprekers.

 
Uw vraag hier niet tussen? +