DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 
 
 
 
 

Wanneer inbouw en wanneer opbouw luidsprekers?

Als er valse plafonds of valse wanden zijn, dan kan er makkelijk met inbouwluidsprekers gewerkt worden. Anders gaat men voor opbouwluidsprekers.

Wanneer is een inbouwkit nodig?

Als men inbouwluidsprekers in vaste (stenen) muren of vaste gewelven (plafonds) wil inbouwen. Of als de ruimte in de valse plafond groter is dan +/- 50cm en de valse plafond dan niet meer als klankkast kan gebruikt worden. Of als de ruimte waar de luispreker ingebouwd wordt vuil is.

Hoeveel luidsprekers zijn er nodig in een ruimte?

Meestal is één paar luidsprekers voldoende voor een gewone ruimte. Voor grotere ruimtes kan er eventueel twee paar voorzien worden. In kleinere ruimtes is soms één luidspreker voldoende. We hebben hiervoor stereo-luidsprekers uit één stuk zoals de HPRO550 of FL550.

Wannneer gebruik maken van 100 volt producten?

100 Volt past men vooral toe in commerciële en professionele gebouwen. Waar er grotere ruimtes en langere kabelafstanden tussen de luidsprekers moeten overbrugd worden. Ook waar er van 's morgens tot 's avonds naar muziek wordt geluisterd. 100Volt wordt gebruikt voor achtergrondmuziek of micro-oproepen.Toepassingen zijn bijvoorbeeld burelen en kantoorgebouwen, stockage- en productieruimtes, supermarkten, scholen, winkelstraten...

Waar moeten die luidsprekers geplaatst worden? Kan dit bediend worden met een Applicatie op Smartphone of Tablet?

De positie van de luidsprekers wordt bepaald door de situatie van de meubels, vensters, TV... Hier kunnen we zeker in adviseren aan de hand van een plan. Artcore wordt bediend door een APP op Smartphone of tablet. Klassieke versterkers hebben ook wel meestal een APP.

Wat is het verschil tussen stereo-geluid en surround-geluid?

Stereo gebruiken we voor muziekbeleving, surround 5.1 of andere varianten gebruiken we eerder voor film-effecten te bekomen.

Welke luidspreker gebruik ik het beste voor surroundsound?

Je kan veel van onze luidsprekers gebruiken. Bij surround is het detail heel belangrijk. Voor inbouw kan je dus best kiezen voor de HAPPI of INTIIMI reeks, bij de opbouwluidsprekers komt vooral de SONAR reeks in aanmerking.

Wanneer gebruik ik best een subwoofer?

Een subwoofer gaan we gebruiken voor extra lage tonen. Bij gebruik van kleinere opbouwluidsprekers kan dit interessant zijn, kleinere luidsprekers geven minder lage klanken.

Heeft ArtSound producten compatibel met Bluetooth en/of Airplay?

Met ArtSound hebben we vooral producten met bluetooth, zoals onze Hyde en onze actieve inbouwluidsprekers. Maar ook onze radio’s R5BT en U6 hebben bluetooth ingebouwd.

Waar kan ik terecht voor een demo of luistersessie?

We hebben een uitgebreid dealernetwerk waar je terecht kan, check onze dealerlocator voor een dealer in jouw buurt.

Welke muziekinstallatie kiezen?

Muziekinstallaties zijn er in vele soorten en vormen. Enerzijds kan je kiezen voor een losstaande speaker zoals een radio of bluetooth speaker, waarbij je muziek in één ruimte kan laten afspelen. Anderzijds kan je opteren voor een multiroom systeem. Hierbij kan er in in verschillende ruimtes naar verschillende muziekbronnen tegelijk geluisterd worden. Heb je liever dat jouw muziekinstallatie naadloos opgaat in jouw interieur? Dan kan je best voor een geïntegreerd systeem kiezen met discrete inbouwluidsprekers. Wil je liever pronken met het coole design van jouw speaker? Dan kan je best werken met opbouwluidsprekers, die al dan niet centraal zijn aangestuurd. Jouw muziekinstallatie kan uit één enkel toestel bestaan of uit verschillende componenten. Muziek kan je beluisteren in stereo of via surround sound. Het verschil is dat met stereo je via twee kanalen muziek beluistert, dus via een linker- en rechterspeaker. Terwijl een surround sound speakerset ook uit 1 center speaker en 2 achterspeakers bestaat. Hierdoor wordt een 360° geluidsweergave gecreëerd. Zo komt elk filmmoment nog meer tot leven!

Welke radio kopen?

Er is een zeer ruim aanbod van radio’s. Ga je voor design of klankkwaliteit, er is voor elk wat wils. Voor design kan je kiezen tussen eerder iets retro of anderzijds iets meer modern. Je kan luisteren naar jouw favoriete zenders via FM, DAB+ of internetradio. Je kan een internetradio aansluiten via WIFI of Internetkabel aan jouw computernetwerk.

Hoe internetradio installeren?

Je kan internetradio beluisteren via een applicatie op jouw Smartphone, tablet of een PC. Bijvoorbeeld dit kan via TuneIn of Vtuner. Of je kan een toestel met ingebouwde internetradio gebruiken, zoals bvb de Artsound Ri60 of Ri65. Hiermee kan je duizenden radiozenders beluisteren over heel de wereld en ben je niet gebonden aan de lokale zenders.

Welke internetradio kopen?

Er zijn toestellen die enkel dienen als muziekbron en aangesloten worden op een bestaande versterker of installatie. Je kan ook vrijstaande autonome radio’s kopen. Er zijn ook internetradio’s waarmee je kan toegang krijgen tot verschillende muziekdiensten zoals bvb Spotify, Tidal, Deezer,…..

Hoe muziek streamen?

Muziekinstallaties zijn er in vele vormen. Je kan kiezen voor een losstaande radio of Bluetooth speaker voor in één ruimte. Ofwel voor een multiroom systeem waarmee je verschillende muziekbronnen tegelijkertijd in verschillende ruimtes kan beluisteren. Je kan kiezen voor een geïntegreerd systeem met inbouwluidsprekers of werken met opbouwluidsprekers, al dan niet centraal aangestuurd. Jouw muziekinstallatie kan uit één enkel toestel bestaan of uit verschillende componenten. Je kan muziek beluisteren in stereo of naar een film kijken met Surround effect.

Hoe subwoofer aansluiten?

Een subwoofer dient om de lage tonen (Bass) beter weer te geven. Je hebt actieve subwoofers die een ingebouwde versterker hebben die in een stopcontact dienen aangesloten te worden. Deze dien je aan te sturen door een coaxiale kabel van een versterker. Je hebt ook passieve subwoofers die op een versterker moeten aangesloten worden met luidsprekerkabel.

Waar subwoofer plaatsen?

De plaats van de subwoofer maakt niet zoveel uit, zolang die maar in dezelfde ruimte staat en niet te dicht bij of in meubels. Vaak opteert men om deze in een hoek te plaatsen of aan de voorzijde van de zithoek. Onder of achter de zitbank kan ook. Belangrijk is dat de subwoofer ruimte heeft om te ademen.

Welke versterker kiezen?

Je kan kiezen voor een stereo versterker om voornamelijk naar muziek te luisteren. Of je kan kiezen voor een Surround versterker (Home cinema) om naar een film te kijken.

Welke luidsprekers bij versterkers?

Je kan inbouw- of opbouwluidsprekers per paar op een stereo versterker aansluiten. Of een Home Cinema set luidsprekers op een Surround versterker. Deze bestaan in verschillende formaten en design.

Hoe sluit je speakers aan op versterker?

Bij een stereo versterker sluit je de linker speaker aan op het linkse kanaal en de rechter speaker op het rechter kanaal. Je gebruikt hiervoor gepolariseerde luidspreker kabel van bvb 2x1,5mm2 of 2x2,5mm2. Bij de meeste Surround versterker heb je minstens 5 luidsprekers en een subwoofer die elk afzonderlijk op de vesterker dienen aangesloten te worden.

Wat is een surround effect?

Welke home cinema?

Home cinema’s bestaan er in verschillende varianten, zoals 2.1, 3.1, 5.1, 7.1, 9.1 en de 11.1. Het eerste getal is het aantal luidsprekers en het tweede getal staat voor het aantal subwoofers. Wat het meest voorkomt, is een 5.1 dat bestaat uit twee luidsprekers. Die staan vooraan voor de muziek, één centerspeaker vooraan voor de spraak, twee luidsprekers achteraan voor de surround effecten en één subwoofer.

Hoe werkt een luidspreker?

Een luidspreker kan vergeleken worden met een soort omgekeerde luidspreker. Deze speakers zorgen ervoor dat de lucht in beweging komt. Hierdoor ontstaan geluidsgolven, die worden door ons als trillingen in de lucht ervaren. De perfecte luidspreker zorgt ervoor dat het elektrische signaal omgezet wordt in geluid zonder vervorming.

Hoe lang gaan luidsprekers mee?

In principe is een luidspreker niet sterk slijtage gevoelig, deze kunnen dus vele jaren mee gaan. Uiteraard is de omgeving waarin de luidspreker zich bevindt een bepalende factor voor de levensduur ervan.

Welke kabels gebruiken voor luidsprekers?

Je gebruikt hiervoor gepolariseerde luidspreker kabel met een sectie van bijvoorbeeld 2x1,5mm2 of 2x2,5mm2.

Wat is een multiroom speaker?

Een multiroom speaker communiceert via WIFI of Bluetooth. Deze laat toe om muziek af te spelen in meerdere kamers van een woning, ongeacht waar de muziekbron zich bevindt. Dit door meerdere gebruikers en eventuele verschillende muziekbronnen tegelijkertijd. Meestal doet men hier beroep op streaming.

Hoe radio aansluiten op een multiroom systeem?

Meestal is de radio ingebouwd in het multiroom systeem. Je kan deze eventueel ook aansluiten op een externe ingang van het systeem.

Hoe werken multiroom speakers?

De meeste multiroom speakers werken autonoom en hebben hun eigen vesterker en streamingmodule aan boord. Deze dienen aangesloten te worden in een stopcontact en een netwerkaansluiting, dit via Wifi of internetkabel.

Hoe werkt multiroom versterker?

Een multiroom versterker stuurt één of meerdere speakers aan. Meestal wordt er één versterker per zone voorzien. Deze versterker wordt bediend door een Applicatie op een Smartphone of tablet. De versterker heeft de muziekbronnen of streamingdiensten aan boord.

Hoe werkt multiroom audio?

Met een Multiroom systeem speel je muziek af in meerdere ruimtes van een woning, ongeacht waar de muziekbron zich bevindt. Dit door meerdere gebruikers en eventuele verschillende muziekbronnen tegelijkertijd. Meestal doet men hier beroep op streaming.

 
Uw vraag hier niet tussen? +