DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 
 
 
 

Wanneer inbouw en wanneer opbouw luidsprekers?

Als er valse plafonds of valse wanden zijn, dan kan er makkelijk met inbouwluidsprekers gewerkt worden. Anders gaat men voor opbouwluidsprekers.

Wanneer is een inbouwkit nodig?

Als men inbouwluidsprekers in vaste (stenen) muren of vaste gewelven (plafonds) wil inbouwen. Of als de ruimte in de valse plafond groter is dan +/- 50cm en de valse plafond dan niet meer als klankkast kan gebruikt worden. Of als de ruimte waar de luispreker ingebouwd wordt vuil is.

Hoeveel luidsprekers zijn er nodig in een ruimte?

Meestal is één paar luidsprekers voldoende voor een gewone ruimte. Voor grotere ruimtes kan er eventueel twee paar voorzien worden. In kleinere ruimtes is soms één luidspreker voldoende. We hebben hiervoor stereo-luidsprekers uit één stuk zoals de HPRO550 of FL550.

Wannneer gebruik maken van 100 volt producten?

100 Volt past men vooral toe in commerciële en professionele gebouwen. Waar er grotere ruimtes en langere kabelafstanden tussen de luidsprekers moeten overbrugd worden. Ook waar er van 's morgens tot 's avonds naar muziek wordt geluisterd. 100Volt wordt gebruikt voor achtergrondmuziek of micro-oproepen.Toepassingen zijn bijvoorbeeld burelen en kantoorgebouwen, stockage- en productieruimtes, supermarkten, scholen, winkelstraten...

Waar moeten die luidsprekers geplaatst worden? Kan dit bediend worden met een Applicatie op Smartphone of Tablet?

De positie van de luidsprekers wordt bepaald door de situatie van de meubels, vensters, TV... Hier kunnen we zeker in adviseren aan de hand van een plan. Artcore wordt bediend door een APP op Smartphone of tablet. Klassieke versterkers hebben ook wel meestal een APP.

Wat is het verschil tussen stereo-geluid en surround-geluid?

Stereo gebruiken we voor muziekbeleving, surround 5.1 of andere varianten gebruiken we eerder voor film-effecten te bekomen.

Welke luidspreker gebruik ik het beste voor surroundsound?

Je kan veel van onze luidsprekers gebruiken. Bij surround is het detail heel belangrijk. Voor inbouw kan je dus best kiezen voor de HAPPI of INTIIMI reeks, bij de opbouwluidsprekers komt vooral de SONAR reeks in aanmerking.

Wanneer gebruik ik best een subwoofer?

Een subwoofer gaan we gebruiken voor extra lage tonen. Bij gebruik van kleinere opbouwluidsprekers kan dit interessant zijn, kleinere luidsprekers geven minder lage klanken.

Heeft ArtSound producten compatibel met Bluetooth en/of Airplay?

Met ArtSound hebben we vooral producten met bluetooth, zoals onze Hyde en onze actieve inbouwluidsprekers. Maar ook onze radio’s R5BT en U6 hebben bluetooth ingebouwd.

Waar kan ik terecht voor een demo of luistersessie?

We hebben een uitgebreid dealernetwerk waar je terecht kan, check onze dealerlocator voor een dealer in jouw buurt.

Welke muziekinstallatie kiezen?

Muziekinstallaties zijn er in vele soorten en vormen. Enerzijds kan je kiezen voor een losstaande speaker zoals een radio of bluetooth speaker, waarbij je muziek in één ruimte kan laten afspelen. Anderzijds kan je opteren voor een multiroom systeem. Hierbij kan er in in verschillende ruimtes naar verschillende muziekbronnen tegelijk geluisterd worden. Heb je liever dat jouw muziekinstallatie naadloos opgaat in jouw interieur? Dan kan je best voor een geïntegreerd systeem kiezen met discrete inbouwluidsprekers. Wil je liever pronken met het coole design van jouw speaker? Dan kan je best werken met opbouwluidsprekers, die al dan niet centraal zijn aangestuurd. Jouw muziekinstallatie kan uit één enkel toestel bestaan of uit verschillende componenten. Muziek kan je beluisteren in stereo of via surround sound. Het verschil is dat met stereo je via twee kanalen muziek beluistert, dus via een linker- en rechterspeaker. Terwijl een surround sound speakerset ook uit 1 center speaker en 2 achterspeakers bestaat. Hierdoor wordt een 360° geluidsweergave gecreëerd. Zo komt elk filmmoment nog meer tot leven!

 
Uw vraag hier niet tussen? +