DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 
 
 
 
 

De complete gids

 

Inbouwluidsprekers

Muziek luidsprekers inbouwen in de muur roept heel wat vragen op. Je bent daar dus niet alleen in.

Hoe bouw ik luidsprekers in? Kan ik inbouwluidsprekers plaatsen zonder te verbouwen?

Velen onder ons geloven dat inbouwluidsprekers plaatsen in je muur enkel aan de orde is wanneer je verbouwt, of meer nog, als je net een splinternieuw huis neerpoot. Maar meestal is dat niet het geval! Inbouwluidsprekers plaatsen zijn minder ingrijpend als je zou denken maar je moet uiteraard wel weten waar je aan begint. 

Voor- en nadelen

+ Esthetisch: door de nagenoeg naadloze integratie met uw intérieur, vallen deze speakers zo veel op als je zelf wil. Ze passen hoe dan ook prachtig bij een flat screen.

+Ordelijk: De bekabeling van uw geluidssysteem is netjes opgeborgen uit het zicht. Zo kan je er niet over struikelen en oogt het erg mooi. Daarnaast trekken losliggende kabels enorm veel stof aan. Minder kuisen dus!

+Weg met muurreflectie: Doordat deze inbouwluidsprekers zich in de muur bevinden, wordt de klank minder beïnvloedt door reflecties op de muur of de vloer. Een vrijstaande luidspreker qua design creërt heel wat meer pieken en dallen in verschillende frequenties, op verschillende plaatsen in de ruimte. Moeilijk te controleren dus. Meer informatie over hoe basreflectie weggewerkt kan worden, kan je hier lezen.

+Meer basweergave: Iedereen houdt van een volle sterke basweergave. Of je nu een filmfanaat bent en de actie ten volle wil meemaken of een fervente zeloot van klassieke oeuvres. Doordat de luidspreker een deel van je muur of plafond wordt, worden de lage frequenties met maar liefst 6db op een natuurlijke wijze verhoogd.

+Richtbaarheid: Vele inbouwluidsprekers beschikken over richtbare tweeters. Hierdoor kan je met veel nauwkeurigheid bepalen waar de hoge tonen zullen convergeren en een mooi stereobeeld vormen. Bijvoorbeeld: jouw favortiete plaats in de zetel.

-Complexere ingreep: De installatie is complexer dan het plaatsen van bijvoorbeeld vloerstaanders. Men moet een gat maken waar de luidspreker zal komen en de juiste kabels trekken.

-Upgraden: Als je na verloop van tijd beslist om een beter model te installeren, is dat niet zo eenvouding. De meeste speakers beschikken over een unieke afmeting. Dit zal in de meeste gevallen schilder- en pleisterwerk met zich meebrengen.

-Verplaatsen: Stel dat je home cinema toch beter naar de andere kant gericht staat, is het een serieus werkje om de speakers ook van kant te verplaatsen. Probeer dus goed voorbereid te zijn en meteen de juiste positie én speaker te kiezen. Meer weten over de juiste positie van uw home cinema, lees je hier.

U kan altijd gebruik maken van onze gratis projecthulp.
 


Draadloze Luidsprekers

Afhankelijk van welke speakers je kiest, zal je meer of minder bekabeling moeten leggen. Als je kiest voor bluetooth draadloze luidsprekers, wordt dit tot een minimum beperkt. Deze worden simpelweg aangesloten op uw stroomnet die zich reeds in uw muur bevindt en that's it! Je kan dan heel eenvoudig via je smartphone, tablet op pc streamen wat je wil: zij het muziek of films. 

Passieve speakers moeten versterkt worden. In dit geval zal er dus nog een kabel getrokken moeten worden naar de versterker. 

Muziek luidsprekers die geen draadloze ondersteuning bieden, moeten ook aangelosten kunnen worden op de bron.

Of het nu gaat om luidsprekers plaatsen in uw woonkamer, plafond luidsprekers of inbouw buitenluidsprekers. Je hoeft je geen zorgen te maken over de klank, de gemakkelijkheid van plaatsing en bovendien het kostenplaatje. Bij ArtSound geloven wij dat elke situatie een correcte aanpak nodig heeft.

In-wall-speakers hebben het voordeel volledig te verdwijnen in het interieur. Onzichtbare klank!

Multiroom

"Built-in inwall speakers", in het Engels, kunnen ook toegespast worden als multiroom systeem. Zo kan je kiezen voor bluetooth draadloze speakers die je muziek ontvangen per kamer of een kijkje nemen naar de Hyde.
Het versterkt het signaal naar de inbouwluidsprekers én ontvangt Bluetooth. Liever gewoon je Ipod aansluiten? geen probleem. 

Lees meer over de Hyde hier.

De kracht van experts

Het is niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Daarom raden wij u aan om volledig kosteloos (ja gratis!) contact op te nemen met onze experts. Dat kan u eenvoudig doen door dit formulier in te vullen.

Onze geluidsexperts bekijken dan uw plan, uw project en al uw vragen. Zij contacteren je binnen enkele dagen met alle antwoorden en een volledige uitwerking van uw project. Op die manier ben je zeker dat de plaatsing op de veiligste en goedkoopste manier kan gebeuren.

Platte hifi speaker

Bij het plaatsen van in-wall-speakers wordt er een gat gemaakt in de muur of plafond. Deze platte speakers van ArtSound beperken een ingreep tot een absoluut minimum. Onze platte speakers, afhankelijk van welke serie, zijn slechts 70 mm à 100 mm diep. Geen enorme gaten en dus geen blijvende schade. Ondanks hun beperkte diepte, hebben zij een erg diepe en gedetailleerde klank. Bovendien staat ArtSound er op dat de speakers betaalbaar blijven.

Kosten

Inbouwspeakers hoeven je niet meer te kosten dan de meeste boekenplankspeakers. Hoe dan ook, is de prijs rechtevenredig met de kwaliteit. Daarom hebben wij bij ArtSound ervoor gezorgd dat u de maximale kwaliteit kan halen uit uw prijs: van  basis inbouwluidsprekers tot hifi inbouw speakers. Dit varieert tussen €49,00 en €699,00 per paar.

De plaatsing van in-wall-speakers vergt uiteraard wel wat meer werk, dat zie je in de kosten. Daarom vinden wij het van uitermate groot belang dat je weet waaraan je begint voordat u nog maar 1 cent betaald.

Wij helpen je graag op weg naar de meest kost-effectieve oplossing.

   

Hoe kan ik luidsprekers feilloos inbouwen? Hoe zorg ik voor nagenoeg onzichtbare inbouwspeakers?

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun flatscreen feilloos te integreren in de muur. Maar we weten (of horen) allemaal dat het geluid van een flatscreen onderdoet aan het prachtige, scherpe beeld. Waarom niet in-wall speakers plaatsen die bijdragen aan het esthetische totaalplaatje? Het ziet er niet alleen mooi uit, het klinkt bovendien nog eens enorm goed!

Vele huishoudens, 5-sterren hotels en luxueuze kledingszaken hebben oog voor detail, met name in het interieur en de sfeer. Het zijn deze situaties waar ArtSound echt een verschil kan maken.

Inbouw speakers zijn speciaal erg dun. Waar je ze ook zou willen installeren, kan dit relatief eenvoudig door hun compacte omvang.

 1. Eerst wordt er goed gekeken naar de beste oplossing voor jouw suituatie.
 2. Dan worden de gaten op maat gemaakt in uw vals plafond, gyproc-wand of zelfs betonnen muur
 3. De kabels worden aangesloten. Bij in-wall Bluetooth speakers hoeft dit enkel de stroomkabel te zijn
 4. De wand wordt afgewerkt om de aansluiting naadloos te laten overgaan op de speakergrille
 5. ​Geniet van uw muziek. Bijna onzichtbaar.

Inbouwluidsprekers kunnen op verschillende manieren ingebouwd worden. Dit is volledig afhankelijk van wat je wil bereiken. Voor de plaatsing van muziek luidsprekers in de woonkamer bijvoorbeeld, waar uw speakers naadloos moeten overgaan op de muur of plafond, raden wij de flush mount kit aan.

Gebruik Flush mount kits om uw inbouwluidsprekers volledig naadloos te laten aansluiten met uw valse wand of plafond.

Deze kits bestaan om volledig naadloos uw speaker te laten verdwijnen in de gyproc-wand en houden bovendien rekening met de breedte van de grill. Op die manier laat de flush mount kit de draadloze luidspreker in je plafond wegzinken. Bovendien kan je ervoor kiezen om voorzichtig, met een lichte nevel, de speakergrill te schilderen. Zo valt deze nog minder op en hoef je niet aan geluidskwaliteit in te boeten. Win-Win.

Meer informatie over de flush mount kit, vindt je hier.

Een onzichtbaar resultaat, en dat is net de bedoeling!

-> Had je graag kosteloze en vrijblijvende professionele hulp voor uw situatie? Beschrijf ons uw situatie, hier.

 

Klinken inbouwspeakers ook goed?

Absoluut!

In de eerste plaats dient een luidspreker kwalitatief en onvervormd geluid te reproduceren. Je zou ervan versteld staan hoe goed inbouwspeakers kunnen klinken. Een ruimtevullende, warme klank met hoge fideliteit om te genieten van uw favoriete plaat of de laatste film.

Met of zonder klankkast?

Velen vragen zich af of inbouwluidsprekers met klankkast of zonder klankkast beter zijn. Het antwoord hierop is helaas niet éénduidig: het is afhankelijk van de situatie.

Als je luidsprekers in een vals plafond inbouwt, kan het zijn dat dit als goede klankkast werkt. Daarnaast kan het zijn dat er te weinig of te veel plaats rond de speaker is om als klankkast te dienen. Om in een dergelijke situatie een warme klank te garanderen,raden wij deze akoestische kits aan. Deze kits stellen je in staat luidsprekers in te bouwen in een betonnen of andere poreuze muur en creëren een klankkast die een warme basweergave garandeert. Het is namelijk belangrijk dat er volume wordt aangebracht achter uw inbouwspeakers zodat de juiste reflectie wordt gecreërd om een volle klank te bekomen.

Bent u 100% overtuigd van uw kunnen? Geweldig, Je vindt ArtSound inbouwluidsprekers, flush mount kits en akoestische kits hier en kan meteen aan de slag.

Zo niet? Vraag het ons - volledig kosteloos.

Alles Op Maat, Uw Maat

Bij ArtSound vindt je in-wall-luidsprekers die passen bij uw prijs. Zo weet je dat je de goedkoopste oplossing voorgeschoteld krijgt van uw installateur.

Onze series, de voor- en nadelen.

Basic

 • Betaalbare bluetooth speakers
 • Gemakkelijke installatie
 • Overschilderbaar
 • Eenvoudig design
 • Gemiddelde klankkwaiteit
 • €49 - €199 per paar

Flat

 • Eerlijke prijs
 • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
 • Extreem plat
 • niet waterdicht
 • €179 - €299 per paar

Happi

 • Waterafstotend
 • Minimalistisch
 • Grille met magneetsysteem
 • Gemiddelde prijsklasse
 • €249 - €399 per paar

Active

 • Draadloos (Bluetooth)
 • Gebruiksgemak
 • AUX -ingang
 • Muziek vanaf je smartphone of tablet
 • €299 - €399 per paar

Intiimi

 • Hifi-kwaliteit
 • Titanium driver met neodymium magneet
 • Richtbare tweeters
 • Manuele treble-regeling
 • Hogere prijsklasse
 • €449 - €699 per paar


ArtSound producten zijn exclusief verkijgbaar bij jouw lokale dealer, zowel online als offline besikbaar. Vindt de dichtsbijzijnde dealer via deze link: Dealerlocator. Let op: prijzen kunnen verschillen.

Zijn inbouwluidsprekers waterbestendig?

Wij krijgen geregeld de vraag: "Kan ik inbouwluidsprekers plaatsen in de douche?".

Voor elke situatie hebben wij vandaag een passende oplossing gevonden zonder onze prioriteiten uit het oog te verliezen: Klank & Design. 

Sommige speakers bescherm je beter tegen alle vormen van vocht, anderen kunnen wel wat verdragen. Onze waterbestendige reeks, Happi, is meer dan goed genoeg in de meeste vochtige situaties. Maar stel dat je op zoek bent naar inbouw speakers voor de sauna of douche, neem je beter extra maatregelen. Elektronische componenten zijn gevoelig aan vochtigheid en er kan al snel een kortsluiting ontstaan. Dit willen we uiteraard vermijden.

De MDC6, MDC64 en DC84 verdragen zelfs regen. Als je deze speakers aan jouw zwembad plaatst, kan je jouw kinderen zonder zorgen laten spelen. Zo raden wij deze speakers ook aan in uw sauna, douche en andere extreem vochtige plaatsen.

-> Bij twijfel, aarzel niet om ons te contacteren met jouw vragen. Wij helpen je graag verder.


HIFI-Inbouwluidsprekers kopen?

In-wall-speakers wonnen de laatste jaren enorm aan populariteit. En zoals dat dan gaat, volgt de technologie al snel.

Qua kwaliteit hoeven hifi-inbouwluidsprekers niet onder te doen aan hifi-speakers. De intiimi-reeks is hiervoor speciaal ontworpen. Als klank voor je wat meer mag kosten, bent u bij Intiimi aan het juiste adres. Voor deze reeks werden enkel hoogwaardige componenten gebruikt.

Twee jaar spendeerde ArtSound aan de ontwikkeling van de Intiimi. Het resultaat mag gezien en gehoord worden. Deze reeks compromisloze luidsprekers getuigt van wereldklasse, zowel esthetisch als akoestisch. Deze reeks kan gerekend worden tot de hifi inbouwluidsprekers. "Pure intimiteit", dat is waar intiimi voor staat.

Wie zijn wij?

ArtSound heeft jarenlange ervaring in het plaatsen en ontwikkelen van inbouwluidsprekers. Onze producten hebben niet de pretentie om de eerste op de markt te zijn, noch de grootste te worden. Onze duurzame producten moeten in de eerste plaats een oplossing bieden. En ja, dit lijkt verdacht veel op een gladde reclameslogan maar het is gemeend. Wij hebben het beste met onze klanten voor. Door onze oren gespitst te houden en altijd te luisteren naar de klant, hebben wij op enkele jaren ons gamma verzesvoudigd. Zo kunnen wij voor elke situatie de juiste oplossing zoeken en aanleveren.

Kortom, wij gaan voor Smart Solutions In Audio.

Je kan altijd volledig kosteloos gebruik maken van onze expertise via deze link. Zo weet je exact waar je aan begint zonder kosten te maken!

Veel geluk en plezier!

ArtSound,