Kan iedere luidspreker gebruikt worden in een 100V-installatie?

We hebben een hele reeks 100V luidsprekers, maar de klassieke luidsprekers kan je aan de hand van een specifieke transfo ( T20 en ET20 ) aansluiten op een 100V installatie.

Wat is 100V-techniek en wanneer doen we hier beroep op?

100V techniek wordt toegepast in professionele gebouwen ( winkels, bureaus, bedrijfshallen, productieruimtes, polyvalente zalen, sportterreinen…… ) dus vooral voor grotere oppervlaktes en / of langere kabellengtes.

Hoe bekabel ik een 100V-installatie?

Per zone kan je de luidsprekers allemaal in parallel aansluiten, naargelang het aan te sluiten vermogen en kabellengtes gebruikt men meestal een afgeschermde soepele kabel in 2x1,5mm² of 2x2,5mm².

Wanneer 100 Volt producten, wanneer niet?

100 Volt past men vooral toe in commerciële en professionele gebouwen. Waar er grotere ruimtes en langere kabelafstanden tussen de luidsprekers moeten overbrugd worden. Ook waar er van 's morgens tot 's avonds naar muziek wordt geluisterd. 100Volt wordt gebruikt voor achtergrondmuziek of micro-oproepen. Toepassingen zijn bijvoorbeeld burelen en kantoorgebouwen, stockage- en productieruimtes, supermarkten, scholen, winkelstraten …